Gentle-new-star.jouwweb.nl
Home » Over ons

Over ons

Ik woon sinds de scheiding van mijn man in Oosterhout. Ik ben actief bezig met jachttraining met de dames. Ik heb al jaren flatcoats en mede door het ras ben ik besmet geraakt met jachttraining.

Onze eerste flatcoat was Sky ( Blackprint Skylark) en met hem heeft mijn man jaren jachttraining gedaan en wedstrijden gelopen. Omdat hij elke avond weg was met hem en ik thuis zat met 2 kleine kinderen en geen auto heb ik weleens gezegd "zet je bed maar daar".  Ik kreeg toen een blonde flatcoat Daly en ging daar 1 avond per week mee trainen maar dan ook wel een héle avond. Echter was ze zo aanhankelijk dat verloren zoeken er niet in ging bij haar ( heel eng alleen in het bos).  Als ze maar merkte dat we weer gingen trainen kwam ze niet meer onder de tafel uit. Toen ben ik gestopt want vond het niet waard om zoveel druk er op te zetten en dus werd ze huishond.

Door het overlijden van Sky en het gemis zijn we gaan zoeken naar een nieuwe pup en dat is Jock ( Roughcovers MacGregor) geworden. Nadat ik puppy en gehoorzaamheid cursus had gedaan zou mijn man met Jock jachttraining gaan doen. Maar dat liep echter anders en na overleg samen ben ik zelf met hem gaan trainen. Dat ging met ups en downs moet ik zeggen. Het was een blije GUP of BLIJE APPELBOL, het leek of hij altijd liep te huppelen. Inmiddels is Daly met 13 jaar overleden en kwam Noor ( Smooth operators Girl Power) bij ons. Omdat ook mijn dochter besmet was geraakt met het jachtvirus mocht zij met Noor gaan trainen. Helaas was Noor ziek geworden en maar een half jaar oud geworden. Was geen erfelijke aandoening maar een bacterie die omhoog was gekropen tot in de nieren. Een jaar later hebben we Nova ( Smooth operators Brand New Day Nova) gekregen.

In tussentijd werd Jock gevraagd om een keer te dekken en ik stond voor een dilemma want ik had altijd gezegd dat als hij ooit gevraagd zou worden, ik erg graag een pup van hem zou willen hebben. Mede door zijn fijne karakter en werk aanleg. Het dilemma was dat ik dan 2 pups in huis zou hebben met een leeftijds verschil van 10 weken. Maar na goed overdenken en op het ergste voorbereid toch een pup van Jock erbij genomen en dat werd Puck ( Smooth operators Dancing Star) Toen hadden we 3 flatcoats in huis hier had ik altijd van gedroomd en wat was ik trots op mijn 3 tal. We hebben er maar een jaar van mogen genieten. Geheel onverwacht moest ik Jock laten inslapen. Maar hij leeft voort in zijn dochter Puck waar ik actief mee train en mijn dochter Shelley traint met Nova. 

Maar ieder mens heeft dromen en ik kom steeds een stapje dichterbij. Ik heb dit maal bewust voor teefjes gekozen omdat ik op termijn een nestje wil fokken. Vandaar heb ik een kennelnaam aangevraagd.

GENTLE vind ik echt bij flatcoats passen ( zachtaardig, zacht, mak, goedhartig)

NEW komt uit de stamboomnaam van Nova

Star komt uit de stamboomnaam van Puck

GENTLE NEW STAR

 

Op 18 maart 2015 is mijn eerste zelf gefokte nestje geboren. 6 pups in totaal 3 teefjes en 3 reutjes. Intensief maar erg leuke tijd geweest. Heb zelf een teefje gehouden en ze heet Lux. ( Gentle New Star Promise Lovely Day)

 

 

 

Mvg, Petra Vogels - Kamerman

 

 

Jock